Thursday, 25 February 2010

3 abdul or .........??????????????????????

ehmmm......kami anak beranak asik dok argue either the little one should be a gal or a boy...of course mama n ayah want a little princess, but si gebu irfan want a boy and his abang want a gal cause don't want to have a fight anymore!!!!patutnya 3 lawan 1 ...3 la menang kan??muahahhahaha.

today, rupa nya di only scan sehingga le delivery baby...apa punya turrr..la hospital kat uk ni..kedekut. kalau kat msia tiap2 minggu pon leh scan!!punya la lama sonographer tu dok menekan perut (without say anything). few minutes tunjuk that the baby is fine, nampakla tulang belakang + tangan + kaki ++++......tapi this time baby is not active as before...gerak sikit2 aje...sekali dia..kata..he is a boy!!!!!!!!!!!!!!huaaaaaaaaaaaaaaaa sbb terkedu n irfan dah dok gelak -gelak...n kata "i told you...he is a boy!!!!", kami berdua x terkata apa..yg x bestnya..tak dpt menyaksikan ngan mata sendiri..betul ke dlm monitor tu baby boy (lagi sekali punya tur...bukan nak tunjuk rupanya). tak bagus tukang scan kali ni, tak user friendly tak explain...x tunjuk kat monitor...dia syok sendiri dok godek2 perut..KAmi membuat conclusion..tak mau percaya..(hahhahhaha..sedapkan hati sendiri)n teruskan berdoa...sehinggala baby kuar.. set in mind she a gal....kah kah kah!!!!!!!!!!!

anyway, tak kisah sgt le (kalau betul..adus kena produce lagi le)...yg penting baby nya sihat n sempurna. Alhamdulillah ALLAH bagi rezeki zuriat ni kat kami kan..

5 comments:

QueenJah said...

salam ija....

berdoa lah kalu diberi perempuan, biar sesempurna2 perempuan, dan kalu diberi lelaki biarlah sesempurna2 lelaki, yg penting mohon diberi cukup sifat zahir dan batinnya, sempurna aqal fikirannya, dan sehat seluruh anggota tubuhnya...

Dari jauh aunty doakan mudah2an baby yg dikandung selamat dan sempurna...jgn lupa kita adalah bidadari dlm hidup anak2 yg dilantik Allah, sikit punya tinggi ker darjat tu? luv sayang QJ.

ana muslim said...

Good news ni...(baru tau, huhu)..Tahniah drp kami berdua...Kalau boy lagi pun bagus, biar jadi mujahid2 hebat nanti...ameen,

Fadzlin & ustaz Yusof

Anonymous said...

Ja.... I baru tahu!! Congratsss.. U take care OK!! tak kisahlah gender apa2x je, asalkan sihat dan sempurna segalanya.

Congratssss again!
- love-
Nurul

mama IeMaNs said...

huhuhuh..tq very much ..nurul n fazlin.

nurul, sorry le FB i dah tutup..u pon nampaknya x online kat YM..I hanya sempat inform pada nar je melalui YM. actually, mmg ramai pon x tahu...yg paling critikal my supervisor pon belum tahu lagi...muahahha...my tummy masih under cover le..hehehe..doakan yea..semuanya selesai..baby n PHD...aminnnn....insyaALLAH see you in september..

Anonymous said...

Ha ah... I dah lama tak YM. Takder masa je. Kat opis YM & FB mmg kena blocked. Balik rumah je boleh tgk FB, itu pun sekali imbas je...
Semester ni dah start buat Pre Project, itu yg sibuk semacam.

U dah brp bulan? InsyaALLAh semuanye selamat...
U balik September? ok... good!
I habis November nie, InsyaALLAH.
Let's pray for our success. AMIN.
- NURUL_