Thursday, 18 March 2010

Honeymoon lagi?????????????

boleh ke honeymoon selang sebulan....ala2 tak sedar diri, kerja menimbun pi honeymoon lagi!!!! Kami berdua ke italy in particular ke Milan n Venice. Thank you to mr hubby kerana kerja siang malam n boleh bawa isteri kesayangannya berjalan.muahahahhaha. Anak2 terpaksala mama n ayah tinggalkan di rumah lagi...almaklumlah school time + ciput budget. Diorg ok aje ngan syarat belikan bakugan sorang satu. cumanya adik, beberapa jam lepas kami berlepas ke italy n bila ija call...siap cakap " I'm already miss you mama!"..sangat manja le..'baby tembam' mama ni.

Story about Milan,

tanya pada hubby, katanya Milan is a shopping area. Bagi org yg x mengikuti fesyen macam ija ni mmg tak tahu yg Milan ni Kota Fesyen. Ija ingatkan Paris saja. Patutla banyak sgt shopping area dengan pelbagai branded shops. Ija lalu je...tak masuk pon..huhuhu ala2 sedar diri ni tak mampu nak beli...hahahhaha..

kat bawah ni building2 kat Milan




kami pon interprem jugak tangkap gambor kat Milan


Story about Venice

Katanya kota cinta....hahahahah..iyola tuh...tapi ija lebih suka venice then Milan. Sebabnya scenery nya sangat berbeza . Bandarnya dikelilingi air..more specific canals le...semua aktiviti mengunakan pengangkutan air. Satu menda yg sama either Milan or Venice..adalah banyak sangat church...kami gunakan water boat je..mengelilingi bandar venice. Lupa nak story..we all menginap di Milan..n ke Venice guna train laju..2 1/2 jam dr Milan. Makanan pulak yang paling best adalah aiskrimnya...aduhai lagi sedap dari hagen dazz you!!hari2 ija makan aiskrim...Di milan byk halal food. so makan senang....

Ini scenery kat venice


In Honeymoon Mood!!!


Tak lupa juga food popular kat sana

5 comments:

anon suria said...

i wish for venice,italy and interlaken,swiss. thanks for the info kak ija...senang carik makan rupanya kat italy.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salamm..kak jannnn..i miss uuu..wehoo..kak jan sy ternampk alamat blog akak kat traffic yg masuk blog kite..saje2 la klik..sapo lak dari obesea mai blog cheq ni..upe2nye ahkak..ehehe

wehooo..pegnent lagi eh..tahniah ye..:-)

p/s: bes nye honeymoong..

mama IeMaNs said...

opsss...sonyap2 udah...ko jgn story ngan sorang pon org2 FKA yea (termasuk kakak ekau)....tak do sapo kat msia yg tahu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahkak..td sy ade usha2 kak sy, sy tanye, ade tak sape2 cuti belajor pegnent eh?

dia kate..ade..kak nad, tapi dah bersalin..pastu mazidah..

sy tanye, ala..sy oversea..ade dok?

dia kate ade..Kak Jann...ayokkkk..sy tak cakap yee....dia kate dah lame depa tahu...uhuhuuhuhu

Anonymous said...

Wow.... seronotnyeeee :)
-nurul-