Monday, 22 February 2010

Rambut sama HItam, HatI laiN- lain

ehmmm..itula namanya manusia kan...kita rambut sama hitam, tapi hati lain-lain. Kita x boleh nak jangkakan apa yg manusia ni sanggup lakukan. Pokok pangkalnya memang pada hati n pada Niat. Kalau niat kita kerana ALLAH insyaALLAH perjalanan nya lebih berkat. Tapi kalau kita utamakan nafsu, syaitan le pendokongnya...nauzubillah.

Kita selalu ingin menjadi yang terbaik, dan yang bagusnya berbuat baik. Tapi kekadang org suka mengambil kesempatan diatas kebaikan yg kita berikan dan selalunya bertindak melampaui batas. Sangat sedih bila benda macam ni terjadi...especially kalau di lakukan oleh orang-orang 'kepercayaan' ( walaupun x percaya 100% tapi merupakan orang harapan)..hahhahha. Banyak kali dah berdepan ngan menda-menda macam ni. Kalau darah daging sendiri pon sanggup menjadi gunting dalam lipatan ini kan pulak yg tiada pertalian darah kan????ehmm...Moga -moga ALLAH bukakan pintu hati untuk dia bertaubat.Moga ALLAH juga tabahkan hati org2 yang menghadapi dugaan seperti ini.

sesungguhnya kehidupan kita ini penuh ngan tandatanya. Kita hanya mampu membuat perancangan dan prediction (lupa lak apa bahasa melayunya), tapi sesungguhnya ALLAH itu telah tuliskan setiap inci perjalanan hidup kita. ermmmm,....sungguh mendebarkan....

walaupun apa pun yang akan terjadi suatu hari nanti, hidup & mati kita...harapnya mendapat keredaan dan rahmat ALLAH. Moga -moga kita kita menjadi manusia yang HITAM RAMBUTNYA TAPI PUTIH BERSIH HATINYA..insyaALLAH.

No comments: