Monday, 23 February 2009

NISE competition

salam,
ingat tak entry sebelum ni pasal ieman??ija ada cakap dia akan joint competition as props aje (goyang 2 bendera n kawad ) utk mommies usrah ija. Alhamdulillah dengan jayanya ieman n jangan tak caya adiknya yang gebu itu berdiri n berkawad bersama-sama anak-anak yg lain masa persembahan itu. adik saffiyah, anak Nita pulak menyampaikan lagu your morther....aduhai lemak merdunya suara dia. ija selaku 'manager of manager '(kata ahli2 nasyid itula)..teramat le cuak nak melepaskan kanak2(ada dalam 6 org masuk ke pentas utk berkawad)..tapi depa semua ok...elok je kawadnya...2 lagu yg dinasyidkan...utkmu palestina-jiwajiwa kami (tul ke tajuknya?) n your mother..jangan tak caya wei...depa menang 'BEST PERFORMANCE'......the only mommies's group berentap ngan anak2 dara...harapnya...mesej yg disampaikan dalam nasyid tu dpt menyerap masuk dlm hati2 insan yg mendengarnya....insyaALLAH.....

pstt..dpt kebenaran nanti ija masukkan slide persembahan yea...(ehh tau ke tuh nak masukkan dlm blog nie...YUSSS ..help me!!!!)

2 comments:

~ yus ~ said...

huhu..ada org mintak tolong kita..hihi.

Ija, boleh guna photobucket atau picasaweb album nak buat slide tu. Tak pun pegi slide.com. Kena buka akaun lah dgn web tuh. Cubalah dulu, rasa mesti fahamlah...Kalau tak boleh, nnti tanya lagi yer.

Oh ya, bila dah upload gambar dlm tuh, guna HTML code dia untuk dimasukkan dalam blog. Copy paste jer, cuma mesti copy paste pada edit html lah, dlm posting tuh, bukan pada compose. Selamat mencuba.

Anonymous said...

ja... balik mesia, confirm u kena buat makan2x utk kitarang nie. Semua u masak nampak selera....