Saturday, 7 February 2009

Jepun dan sushi...

Kalau kita sebut pasal negara jepun...bila cerita bab makanan...mesti terbayang sushi..ternampakkan kedai sushi yang letak sushi bergerak...sangat comei...satu pinggan ada la sekeping dua sushi.ramai rasanya dikalangan org msia,..suka makan sushi. MAsih ija ingat lagi masa pi jepun...2 hidangan utama yg akan diberikan pada tetamu pertamanya green tea, dan keduanya pi ajak makan sushi. Rasa kembang2 leher ni nak menelan sushi ni...tak le betul masuk ke tekak melayu ija ni.









Hari ini, semenjak duk kat perantauan ni,semua makanan x suka nak makan masa kat msia tu,semuanya teringin nak makan. Tapi utk Sushi ni...ija lebih teringin nak buat..hehehheheh.Kena cari mangsa suruh makan. Bagi tau en hubby..hari ni mama nak buat sushi..suka tak? as usual dia akan menyokong sahaja. Akhirnya berjaya jugak ija buat...(lagi sekali setelah rasanya kali terakhir makan sushi tahun 2003, ija jamah sushi tuh semula...menyerah k
alah rasanya ..terus teringat kenangan kembang tekak di Jepun....not my taste at all!!!!...kalau tempura ke suka le den makan...

Pada hari yg sama gak ija masak bubur ayam..tetiba teringin pulak nak makan n sekaligus utk pulangkan bekas Huda juga.

p/s: awat sepah2 gambarnya nih...hishhh lantakla...

2 comments:

~ yus ~ said...

jan gambar sepah2 tuh perlu di edit di "Edit HTML". Pandai buat sushi. Yus makan tak pandai, buat lg tak..huhu

ana muslim said...

nak makan sushi gak...dan donut jugak.. letak la respi donut kat blog ni :D