Friday, 16 December 2011

Dengan izin ALLAH swt

kehidupan selama 5 thn melanjutkan pelajaran di peringkat PhD merupakan kehidupan yg sgt mencabar. ALLAH menduga bukan sahaja diri sendiri, semua yg berada hampir di lingkaran diri ni terkena tempiasnya.

alhamdulillah, di awal tibanya di bumi UK, ieja di sapa sahabat mengikuti usrah,...rupa2nya hidayah ini dtg utk membantu melengkapkan diri menghadapi cabaran 5 thn. alhamdulillah...

secara amnya, menamatkan pengajian ini ija rasanya bagai tiada penghujungnya! terlalu samar....beberapa kali supervisor ija mencadang kan utk menghantar MPhil thesis.2 kali menduduki transfer Mphil to PhD.dugaan menulis bertambah apbila blk ke Msia selepas 4 thn.tekanan kerja, tanggungjawab sbg isteri & ibu, betul2 menguji tahap kesabaran.

dalam tahun terakhir menyiapkan thesis supervisor ija mencadangkan sekali lg utk submit for MPHil.katanya thesis ija not up to PhD standard. bekerja dengan David, membuat diri ini terasa spt student PhD yg paling bodoh dikalangan pelajar2 seliaanya. setelah seisi meluahkan perasaan tidak puas hati dengan cadangannya...dia merelakan ija meneruskan perjuangan.

semalam merupakan viva examination ija.ALhamdulillah, ianya diizikan ALLAH dan ija berjaya mempertahankannya.

ALLAH menduga ija dengan pelbagai dugaan sepanjang tempoh pembelajaran, namun memberi kemudahan, melancarkan proses viva walaupun menggunakan video conferencing dengan external, semua ini berkat doa semua dan dengan izinNYA.


DR is just a title, pengajaran pengalaman disebaliknya lebih bermakna...moga2 ija boleh menjadi insan yg lebih sempurna..

4 comments:

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Adik Ija,

Alhamdulillah akhirnya dah berjaya, tahniah. Jgn rendahkan diri, never underestimate urself. Semogs berjaya di dalam career nanti!

~ yus ~ said...

Tahniah Ija. Berkat kesabaran dan doa yang berpanjangan...tumpang gembira sekali untuk ija dan family..:)

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

slides said...

Thanks for creating this article